воскресенье, 18 марта 2012 г.

БАТЬКИ, БУДЬТЕ ПРИКЛАДОМ!



Щодня ваша дитина ходить до навчального закладу та в зворотному напрямку, а дорога – це завжди небезпека. І головним учителем безпечної поведінки дітей на проїжджій частині є не працівникам навчального закладу, не ДАІ, а саме батьки.
Є дитячі книжки, дитячий театр, дитяче кіно, дитячі іграшки. Але немає і бути не може «дитячого дорожнього руху».

Безпечній поведінці на дорозі треба вчити. Але завчені, як вірші, Правила не вбережуть дитину від біди. Тому поряд з вивченням Правил дорожнього руху треба діяти особистим прикладом.
Використовуйте будь-який відповідний момент для ознайомлення дітей з правилами вуличного руху.
Гуляючи з дитиною по місту, по дорозі до садочку і додому зверніть його увагу на те, як багато машин, легкових та вантажівок їздить по вулицях. А який порядок! Це тому, що люди виконують правила дорожнього руху.
Розкажіть про те, що машини йдуть по одній стороні бруківки, що люди ходять по тротуару.
Переходячи з дитиною вулицю, покажіть їй, поясніть, що треба уважно подивитися ліворуч, потім праворуч, і переходити вулицю прямо, а не навскіс.

Дуже важливо, щоб ваша дитина зрозуміла, а не тільки запам‘ятала, що виконувати правила руху потрібно завжди і всюди. Ваш приклад буде куди більш наочним, ніж сотні разів повторювані слова «не ходи на червоне світло». Тому навіть якщо ви спізнюєтеся — все одно переходьте дорогу там, де це дозволено правилами.


«Безпека» поруч з батьками
Перебуваючи поруч з дорослим, дитина покладається на нього і або зовсім не спостерігає за дорогою, або спостерігає погано. Дорослий цього не враховує. На вулиці діти відволікаються на всілякі предмети, звуки, не помітивши машину, і думаючи, що шлях вільний, вириваються з рук дорослого і біжать через дорогу. Перед переходом дороги ви повинні міцно взяти дитину за руку.

Пам'ятайте! Дитина вчиться законами вулиці, беручи приклад з вас, батьків, інших дорослих. Нехай ваш приклад вчить дисциплінованої поведінки на вулиці не лише вашу дитину, але й інших дітей. 

БАТЬКИ, БУДЬТЕ ПРИКЛАДОМ!
Будьте прикладом для дітей у дотриманні правил дорожнього руху
Не поспішайте, переходите дорогу розміреним кроком.
Виходячи на проїжджу частину дороги, припиніть розмовляти — дитина повинна звикнути, що при переході дороги потрібно зосередитися.
Не переходьте дорогу на червоний або жовтий сигнал світлофора.
Переходьте дорогу тільки в місцях, позначених дорожнім знаком
Залучайте дитину до участі у ваших спостереженнях за обстановкою на дорозі: показуйте йому ті машини, які готуються повертати, їдуть з великою швидкістю і т.д.
Не виходьте з дитиною з-за машини, кущів, не оглянувши попередньо дороги, — це типова помилка, і не можна допускати, щоб діти її повторювали.
Не дозволяйте дітям гратися поблизу доріг і на проїжджій частині вулиці.
Бережіть себе і своїх близьких!

Комментариев нет:

Отправить комментарий